Doopsel

Het H.Doopsel geldt als eerste sacrament dat een mensenkind kan ontvangen en tevens als basis voor het ontvangen van de andere sacramenten. Meestal gebeurt dat enkele maanden na de geboorte.

Ouders hebben veelal een geboortekaartje naar de parochie gestuurd, een felicitatie ontvangen en een uitnodiging voor een doopgesprek. In de doop wordt de Naam van God “Ik zal er zijn voor jou” meegegeven. Het kind wordt daarmee door zijn ouders op weg gezet met geloof in God, met hoop en liefde. Op weg gezet ook naar een betere wereld. Want het werd geboren in een gebroken wereld. Het mag mee helpen het Kwaad te keren en daaraan werken met de hem of haar gegeven talenten en mogelijkheden. En dat binnen een gemeenschap van gelijkgezinden. In die zin bevestigt de doop de opname in de kerkgemeenschap.

In een voorbereidend gesprek met de ouders wordt daarop nader ingegaan en de gelegenheid geboden wensen in te brengen voor de doopviering. Doopzondagen en voorbereidende doopgesprekken worden aangekondigd in het parochieblad.

Volwassen die opgenomen willen worden in de kerkgemeenschap door de doop ontvangen daarvoor een aangepast voorbereiding door de plaatselijke pastor.

Doopvoorbereiding

De doopvieringen zullen voortaan plaatsvinden op elke 2e zondag van de maand.

In de even maanden in Nibbixwoud en in de oneven maanden in Wognum

Wognum:

Opgaven bij Thea Steltenpool tel.: (0229) 572939

Zwaagdijk-West:

Contact opnemen met de pastor

Nibbixwoud:

Wij stellen het zeer op prijs als er een geboortekaartje naar de pastorie gestuurd wordt.

Wilt U uw kindje laten dopen? Geef dit dan z.s.m. door aan het secretariaat, tel.: (0229) 571736

Aankomende agenda

aanleveren copij voor parochieblad 'de Verbinding'

uitkomen parochieblad 'de Verbinding'

aanleveren copij voor parochieblad 'de Verbinding'

Bekijk volledige agenda

EMMAUS SAMEN, samen werken aan onze parochie.

Neem contact op als je wilt helpen via: secretariaat-nibbixwoud@rkemmausparochie.nl